KILPAILUT

FIRST LEGO League eli tutummin FLL

FIRST LEGO Leaguen kokonaisuutta (aluetapahtumat ja -kilpailut, ohjaaja- ja tuomarikoulutus, materiaalit jne.) hallinnoi FLL Suomi, jonka sivuilla pääset tutustumaan monipuoliseen toimintaan. 

Kaikkea FLL-toimintaa ohjaavat ydinarvot eli hyvähenkinen hauskanpito ja toisista välittäminen sekä toisten arvostaminen. 

FLL-toiminta on monipuolista. Tekemistä löytyy tieteen ja tutkimuksen puolelta, robotiikasta, rakentamisesta, askartelusta, kehittämisestä ja koodauksesta. Tiedeprojektin sisältöä joukkueet ovat joskus esittäneet teatterin ja tanssimuuvien keinoin.

Joukkueen perustaminen on helppoa: Kerätkää porukka (ikä on 9-16 -vuotta) ja pyytäkää aikuista valmentajaksi. Lisäksi tarvitsette FLL-kentän ja kauden ohjeet. Teema vaihtuu vuosittain.

Turnaukset ovat pitkän kauden loppuhuipentuma. Ne ovat yhdessä tekemisen iloa, joukkueen lego-robotin testi ja tiedeprojektin esittelyä. Turnauksien parhaille on luvassa jatkopaikkoja. 

Tukijoidemme ansiosta pystymme järjestämään kotimaiset turnaukset ilman ilmoittautumismaksuja. Kansainvälisissä kilpailuissa ilmoittaumismaksu yleensä on.

Turnausten näkyvin osa on robottipelierät. Sen lisäksi tuomaristo tutustuu ydinarvojen toteumiseen, robotin suunnitteluun ja tiedeprojektiin. Tiedeprojektin muoto on vapaa, se voi olla vaikka näytelmä tai laulu. 

Tapahtumassa tarvittavien järjestelyjen ja hallinnoinin tueksi on perustettu FLL Suomi. FLL:n sivuilta www.fllsuomi.org löydät ohjeet, oppaat, vinkit, koulutukset ja hyvähenkisen FLL-yhteisön joukkueesi tueksi.

Tervetuloa mukaan!

FLL Suomen pk-seudun karsinnat Aalto Design Factorylla 2019

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Suomessa vuodesta 2016

FIRST LEGO League -toiminnalla on maailmanlaajuisesti perinteitä jo vuodesta 1998 ja Suomessa se on aktivoitunut vuodesta 2016 lähtien. Lyhyt katsaus FLL:n menneisiin vuosiin ja teemoihin löytyy FLL Suomen sivuilla.
Muu FLL-materiaali on koottu omaksi kokonaisuudekseen fllsuomi.org -sivuille. 

FLL maailmalla

FLL-toiminta on globaalisti laajaa ja tavoittaa suuren määrän lapsia ja nuoria. Voit ladata itsellesi vaikuttavuusraportin alla olevasta linkistä.